Hyvällä sykkeellä!

Raskauden toisella kolmanneksella keho ja mieli ovat ehkä jo tottuneet ajatukseen raskaudesta, ja omasta hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta liikkumalla säännöllisesti. Alkuvaiheen riskiviikot on ohitettu ja kuntoilu saattaa tuntua todella hyvältä. Syke kuitenkin nousee helposti, ja urheilua kannattaa harrastaa enemmänkin kunnon ylläpitomielessä, kovin suureen kehitykseen pyrkiviä muutoksia ei kannata harjoitusohjelmaan tehdä.

Sykettä kannattaa seurata joko kehoa kuuntelemalla, tai sykemittarin avulla. Nyrkkisääntönä on että liikutaan alle 70% teholla omasta maksimisykkeestä, karkeasti arvioituna siis sykkeen kannattaa antaa nousta 150 lyöntiin sekunnissa, mutta tämä on yksilöllistä ja vaihtelee liikkujan kunnon mukaan.

Mian aerobinen kunto on erittäin hyvä, sillä ennen raskautta Mia saattoi treenata parikin tuntia kerrallaan, useita kertoja viikossa. Tein Mialle intervallitreeniohjelman, jossa syke nousee hetkellisesti tuonne 150 lyönnin yläpuolelle, mutta sen annetaan laskea ennen uutta sarjaa. Voit skaalata työ- ja lepoajat oman kuntosi mukaan, ja vaihtaa liikkeet toisiin, ideana on kuitenkin että syke nousee hallitusti.

Tule mukaan treenaamaan!

Mian intervallitreeni
Lämmittely soutaen 500m rauhallisesti, sen jälkeen 500m 100 metrin välein kiihtyvällä tahdilla.

Taisteluköydet 30 sekuntia
Lepo 30 sekuntia
Kahvakuulaheilautus 30 sekuntia
Lepo 30 sekuntia

Toista treeni oman kunnon mukaan 3-6 kertaa!

Loppuun 1000m soutu rauhallisesti ja palautellen, tässä ei saa enää syke nousta!

Katso Mamma Mian toinen jakso täältä!

 

Mian sykettä mittaava kello on saatu Garminilta, lisää kellosta ja sen ominaisuuksista löydät täältä!

Garminin älykellot kertovat reaaliajassa sykkeen, askelmäärät, stressitason ja paljon muuta tietoa. Halutessasi saat myös viestit ja eri sovellusten huomioviestit kellon näytölle. Yhdessä puhelimeen ladattavan sovelluksen kanssa saat hyvän käsityksen päiviesi aktiivisuudesta ja palautumisesta.

Garminin älykellot kertovat reaaliajassa sykkeen, askelmäärät, stressitason ja paljon muuta tietoa. Halutessasi saat myös viestit ja eri sovellusten huomioviestit kellon näytölle. Yhdessä puhelimeen ladattavan sovelluksen kanssa saat hyvän käsityksen päiviesi aktiivisuudesta ja palautumisesta.