Ruokaisa supersankarisalaatti

Kvinoa on yksi ruoanvalmistuksen supersankareista. Sen poikkeuksellisen hyvä proteiini-, kuitu- ja rasvahappokoostumus tekevät siitä erinomaisen lisukkeen moneen ruokaan, ja sitä käytetäänkin usein viljan ja riisin tavoin. Kvinoaa kutsutaan valeviljaksi, sillä se muistuttaa ulkonäöltään viljoja, mutta se ei ole heinäkasvi, vaan kuuluu samaan sukuun kuin esimerkiksi punajuuri ja pinaatti. Kvinoa on luontaisesti gluteeniton ja sisältää reilusti myös mm. rautaa, jota tarvitaan raskauden aikana tavallista enemmän.

Lähdetään kokkaamaan!

Kvinoasalaattiin tarvitset:

- kvinoaa
- bataattia
- parsakaalia
- paprikaa, tomaattia, pinaattia, fetaa ym. maun mukaan
- maustamiseen oliiviöljyä, chiliä, valkosipulia ja suolaa

Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Hyvä nyrkkisääntö on 1 osaa kvinoaa, 2 osaa vettä. Lisää kvinoa ja suola kiehuvan veteen ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut.

Pese ja pilko bataatti ja keitä se kypsäksi.

Pilko chili, valkosipuli ja parsakaali ja kuullota niitä pannulla miedolla lämmöllä kunnes parsakaali on maustunut ja hieman kypsynyt. Jätä purutuntumaa!

Pese ja puolita kirsikkatomaatit, pilko paprika.

Yhdistä kaikki kypsennetyt ainekset (bataatti, kvinoa ja parsakaali), lisää kevyesti sekoittaen muut täytteet (tomaatti, paprika, pinaatti) ja murusta vielä lopuksi fetaa päälle. Nauti kuumana tai kylmänä!

Risentan kvinoa on luomua! <3 Katso kokkailu ja Mamma Mian 6. jakso täältä!

Risentan kvinoa on luomua! <3 Katso kokkailu ja Mamma Mian 6. jakso täältä!