Kikhernepasta

Rakastan pastaa, mutta vatsani ei kestä vehnäjauhojen käyttöä kuin äärimmäisessä hätätilanteessa (pizzaperjantait, Italian reissut, mantelicroissantit), joten kun ensimmäisen kerran maistoin kikhernepastaa olin aivan myyty. Paitsi että se oli maultaan todella hyvää, tuli siitä myös pitkäksi aikaa kylläinen olo kikherneiden sisältämän proteiinin vuoksi. Halusinkin siksi opettaa tämän ihanan herkun myös Mialle, sillä pastan valmistaminen on paitsi helppoa, myös todella nopeaa.

Risentan kikhernepasta on 100% luomua, luontaisesti gluteeniton ja sisältää enemmän proteiinia ja kuituja kuin vehnäpasta.

Risentan kikhernepasta on 100% luomua, luontaisesti gluteeniton ja sisältää enemmän proteiinia ja kuituja kuin vehnäpasta.

Itse rakastan yksinkertaisia italialaisia pastoja, omat lempparini ovat muutaman laadukkaan raaka-aineen kokkailuja. Tässä yksi suosikeistani, aglio, olio e peperoncino, eli valkosipulilla, oliiviöljyllä ja chilillä maustettu ihanuus. Pasta kruunataan tuoreella persiljalla ja halutessaan siihen voi lisätä esimerkiksi kirsikkatomaatteja ja avokadoa.

Aloita pilkkomalla chili ja valkosipulin kynnet pieniksi ja kuullota niitä reilussa oliiviöljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Varo ettet polta valkosipulia! Mikäli haluat pastaasi kirsikkatomaatteja, puolita ne ja kypsennä oljyssä minuutin, parin ajan.

Keitä iso kattilallinen vettä, lisää kiehuvaan veteen kourallinen karkeaa merisuolaa ja sitten pasta. Keitä pastaa n. 7 minuuttia, huuhtele keitinvesi ja yhdistä sitten pasta ja öljyseos. Lisää pieneksi leikattu persilja ja halutessasi tuore avokado kuutioituna, sekoita ja nauti!

Ennen lisäsin aina pastaan suurta herkkuani, parmesania raastettuna, mutta kuultuani eettisesti epäilyttäviä uutisia Italian maitotiloilta, olen koittanut vähentää käyttöä ja kantaa näin korteni kekoon eläinten hyvinvoinnin puolesta. Elättelen vielä toiveita että löytäisin jonkun ihanan pienen luomutilan joka tuottaisi tätä ihanuutta, mutta toistaiseksi jätän parmesanit kaupan hyllyyn.

Yksinkertaista ja NIIIIIIIN hyvää! <3 Katso koko kokkailu ja Mamma Mian 5. jakso täältä!

Yksinkertaista ja NIIIIIIIN hyvää! <3 Katso koko kokkailu ja Mamma Mian 5. jakso täältä!