Luomua sisäisesti ja ulkoisesti, eli miksi valitsen luonnonkosmetiikan?

Minut tuntevat tietävät että suosin ruoan raaka-aineina aina luomua kun se on mahdollista ja myös kohtuullisen hintaista. Toki tässäkin saatan tehdä valinnan että jätän jonkun tuotteen ostamatta mikäli hinta ei luomuvaihtoehdolle ole järkevä. Olen jättänyt lihansyönnin osin terveydellisistä, mutta myös eettisistä syistä. Tämän vuoksi olen vaihtanut myös kosmetiikkani pääosin luonnollisiin vaihtoehtoihin. Olen aiemmin käyttänyt hieman edullisempaa luonnonkosmetiikkasarjaa ihonhoidossani, mutta kun luonnonkosmetiikan karkkikauppa Naturelle tarjosi minulle mahdollisuuden tutustua äärimmäisen ylelliseen Tata Harper -tuotesarjaan en epäröinyt kääntää kelkkaani. 

Tata Harperin tuotteiden purnukat ovat ihanan ylellisen näköisiä ja tuntuisia, ja niiden vihreä väri muistuttaa eettisistä valinnoista <3

Tata Harperin tuotteiden purnukat ovat ihanan ylellisen näköisiä ja tuntuisia, ja niiden vihreä väri muistuttaa eettisistä valinnoista <3

Omat syyni sille miksi haluan käyttää luonnonkosmetiikkaa ovat seuraavat:

1. Luonnonkosmetiikassa ei saa käyttää eläinkokeita. Tämä tuskin kaipaa lisäselityksiä, aihe on minulle erittäin lähellä sydäntä <3

2. Luonnonkosmetiikkaa käyttämällä altistut vähemmän synteettisille kemikaaleille ja voit välttyä mm. säilytysaineiden aiheuttamilta yliherkkyyksiltä.

3. Ihoni on etenkin talvella erittäin kuiva ja luonnonkosmetiikassa käytettävät kylmäpuristetut kasviöljyt imeytyvät hyvin ja kosteuttavat tehokkaasti.

4. Luonnonkosmetiikan valmistuksessa luontoa pyritään säästämään mahdollisimman paljon, vähentämällä pakkausmateriaalit minimiin ja käyttämällä niissä mahdollisimman paljon kierrätettäviä materiaaleja.

5. Luonnonkosmetiikassa ei saa tietystikään käyttää myöskään synteettisiä hajusteita, nautin suunnattomasti tuotteiden raikkaista ja luonnollisista tuoksuista.

Olen ollut erittäin laiska ihonhoitaja aina, mutta ylelliset tuotteet saavat minut nykyään jo odottamaan kasvojen puhdistusta. Oma helppo ihonhoitorituaalini syntyi näistä kolmesta tuotteesta, puhdistusaineet Tata Harperilta ja kosteusvoide toiselta lempimerkiltäni Juice Beautylta.

Tässä siis tämä tehokolmikko:

1. Nourishing Oil Cleanserlevitän tätä ensimmäisenä kasvojeni ja kaulan iholle ja hieron jonkun aikaa jotta tuote imeytyy kunnolla. Toisinaan käytän tätä ainoana puhdistustuotteena mikäli en ole käyttänyt meikkiä ja haluan tehdä lempeän pikapuhdistuksen. Saatan antaa tuotteen imeytyä ja pidän sen kasvoilla suihkussakäynnin ajan ja pesen vasta loppuvaiheessa sen vedellä pois. Mikäli käytän molempia puhdistustuotteita jätän öljypuhdistuksen kasvoille ja levitän seuraavan tuotteen sen päälle.

2. Regenarating Cleanser -  tällä puhdistan ihoni kunnolla kun olen käyttänyt meikkiä tai jos ihoni tuntuu erityisen pintakuivalta sillä tämä kuorii ihoa kevyesti. Jätän yleensä öljypuhdistusaineen iholle kun levitän tämän, hieron ja levitän huolella ja pesen sitten molemmat tuotteet pois samalla

3. Stem Cellular Anti-Wrinkle Moisturizer on ihanan kevyt, raikkaan tuoksuinen ja silti tehokkaasti kosteuttava ja hyvin imeytyvä voide. Olen vihdoin 34 vuoden kypsässä iässä hyväksynyt sen että minun kuuluu jo käyttää ikääntyvän ihon tuotteita ja ihastuin tässä ensimmäisenä sen välittömästi kiinteyttävään lopputulokseen ja ihanaan tuoksuun.

Tässä ihoni lempeästi puhdistettuna ja tehokkaasti kosteutettuna, iän ja naurun tuomine pienine ryppyineen!

Tässä ihoni lempeästi puhdistettuna ja tehokkaasti kosteutettuna, iän ja naurun tuomine pienine ryppyineen!

Mamma Mian tulevissa jaksoissa perehdymme lisää luonnonkosmetiikan ihanaan maailmaan, kurkkaa täältä mitkä puhdistustuotteet valikoituivat Mian nassulle!