Auringonpalvontaa järkevästi

Rakastan aurinkoa ja lämpöä. En ole tainnut sanoa koskaan että missään olisi liian kuuma, aktiviteetit tosin täytyy sovittaa lämpöasteisiin sopiviksi, niinkuin esimerkiksi viime kesänä Sisilian lomallamme. Päiväaikaan lojuimme varjossa ihanien pikkuravintoloiden terasseilla aperitiiveja ja naposteltavia nautiskellen sillä lämpömittari läheni 40 astetta ja vilvoittavaa uintimahdollisuutta ei ollut. Nyt Thaimaan lomallani halusin viettää reilusti aikaa ulkona valoisaan aikaan, sillä se antaa minulle niin paljon energiaa että tunnen itseni kuin eri ihmiseksi kun saan päivittäisen aurinkoannokseni. Tosin lämpöasteetkin kipusivat enintään 33 ja merituuli vilvoitti ihanasti joten auringosta ja lämmöstä oli myös helppo nauttia.

suncream1.jpg

Olen nykyään kuitenkin erittäin järkevä auringonottaja, ja siinä missä ennen grillasin ihoani tuntikausia ilman aurinkorasvaa, huolehdin nykyään säännöllisestä aurinkosuojan lisäämisestä ja vietän maltillisia aikoja auringossa. Kasvoilla pidän aina isoja suojakertoimia, vartalolle 10-20 luokkaa sillä kunhan muistan levittää rasvan huolellisesti on ihoni helppo, ruskettuu nopeasti ja palaa aniharvoin.

Käytän jo toista vuotta aurinkolomallani Puhdas+ -sarjan aurinkotuotteita ja ne sopivat minulle loistavasti. Tuotteet sisältävät kollageenia, eli ne kiinteyttävät ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti, sekä tyrnimarjaa, joka on ihon luonnollinen aurinkosuoja. SPF 22 on koostumukseltaan paksumpi ja tulee pumppupullossa, sen levitän ennen altaalle tai rantaan menoa ja suihkepullossa olevan SPF 12 pidän mukana, sitä on helppo lisäillä uimisen ja hikoilun jälkeen. 

suncream2.jpg

Lomastani on nyt kaksi viikkoa, jäljellä on ihanat kuvat, hälvenevät rusketusrajat ja onneksi vielä energinen olo, mutta silti on paaaaaljon uusia lomia jo suunnitteilla!

Ihana loma <3

Mamma Mian tultua ensimmäisen vaiheensa päätökseen oli hyvä hetki lomalle. Olin viikon Thaimaassa ja halusin pitää ihan kunnollisen tauon kaikesta, siksi myös täällä on ollut hiljaiseloa.

thaimaa15.jpg

Olin päättänyt että en suunnittele lomalle mitään tekemistä, enkä aseta mitään paineita itselleni töistä tai treenaamisesta. Pääsimme pitkästä lennosta huolimatta pian Thaimaan aikaan ja päivärutiinit muotoutuivat kuin itsestään. Poikaystäväni kävi aamuisin reippaasti juoksemassa, itse tein hieman hengitys- ja liikkuvuusharjoituksia. Aamupalan jälkeen vietin aikaa auringossa äänikirjoja kuunnellen, lounaan jälkeen iltapäivällä tein pitkiä kävelyitä rannalla. Illalla nautimme paikallisista herkkuruuista, enimmäkseen kalaa ja mereneläviä, ja menimme aikaisin nukkumaan. Päiville antoi oman mausteensa lähibaarin ihana koiralauma jota kävimme aina ohikulkiessamme rapsuttelemassa.

Thai-ruoka on varmaankin parasta mitä tiedän. Tuliset maut ja tuoreet raaka-aineet maistuvat aina, ja siksi varmaankin palaammekin Thaimaahan kerta toisensa jälkeen, vaikka olemme kiertäneet paljon muitakin Aasian maita. Vietnam tulee perässä hyvänä kakkosena mutta jää silti kauas kärkipaikasta. Myös helppous ja melko varma lämpö ja aurinko ovat syynä lomakohteen valinnalle.

Hotellimme oli Khao Lakin pohjoispäässä ja sen edessä oleva ranta oli upea! Täydellinen valkoinen hiekka, puhdas vesi ja vähäinen turistimäärä teki siitä meille täydellisen. Halusimme lämpöä, rauhaa ja hyvää ruokaa, ja ne todellakin saimme. Pakko kyllä myöntää että lapsia lukuunottamatta olimme selkeästi nuorimmasta päästä, muut lomailijat olivat jo hieman varttuneempia.

Pakko sanoa että loma tuli tarpeeseen ja teki hyvää, on ihanaa kun päässä virtaa taas uusia ideoita ja tuntuu että on myös energiaa toteuttaa ne. Olen itse siinä onnellisessa tilanteessa että vaikka olenkin itsenäinen yrittäjä, on minulla mahtava tukiverkko kollegoita, joiden ansiosta asiakkaillani on mahdollisuus treeneihin myös lomani aikana, suuri kiitos heille siitä! Tulen tämän kevään aikana käyttämään tätä tukea enemmänkin, sillä kalenteri on täynnä matkasuunnitelmia, osa työmatkoja ja osa ehkä ihan rehellisiä lomia

Erittäin lämmin suositus Khao Lakille lomakohteena mikäli toiveet ovat samankaltaiset kuin meillä. Otimme TUI:n pakettimatkan jonka kautta saimme suorat lennot Krabille ja sieltä bussikuljetuksen hotellille. Tämän helpompaa ei lomailu voi olla. Yleensä teemme täysin omatoimimatkoja, mutta kun aikaa on viikko niin siitä ei jaksaisi käyttää hetkeäkään mihinkään ylimääräiseen säätöön. Tämä oli tällä kertaa meille täydellinen ratkaisu mutta eiköhän niitä seikkailujakin ole vielä tulossa!

thaimaa 14.jpg

P.S. Toteutin lomani viimeisenä päivänä yhden unelmani, se pitää sisällään kilometrien pituisen hiekkarannan ja rakastamiani jaloja ja kauniita eläimiä. Tästä tulossa vielä ihan oma julkaisunsa! <3

Matkan päätös ja uuden seikkailun alku

Saimme viettää Mamma Mia -sarjan viimeiset hetket uskomattoman ihanassa auringonpaisteessa Runeberginpäivän kunniaksi tortuilla herkutellen. Olo oli samalla helpottunut ja haikea, matka tähän asti on ollut mielettömän upea, olen oppinut paljon Miaa seuraamalla ja on pakko myöntää että en olisi vielä loppukesästä uskonut että ihan näin hauskaa tulisi olemaan. Ainahan meillä on Mian kanssa kemiat toimineet hyvin, mutta tämä projekti viimeistäänkin osoitti että meidän luonteiden erilaisuus on täydellinen kombo tämänkaltaiseen projektiin, niin selkeä oli työnjakomme matkan joka vaiheessa.

Kaneli-täti uskalsi juuri ja juuri pidellä poitsun jalkoja, ehkä ensi viikolla sitten kokonaan syliin ;)

Kaneli-täti uskalsi juuri ja juuri pidellä poitsun jalkoja, ehkä ensi viikolla sitten kokonaan syliin ;)

Runeberginpäivä sattui täydelliseen saumaan, Runebergintortut ovat ainoat sesonkileivonnaiset joista oikeasti pidän!

Runeberginpäivä sattui täydelliseen saumaan, Runebergintortut ovat ainoat sesonkileivonnaiset joista oikeasti pidän!

Olemme saaneet jonkun verran palautetta, vinkkejä ja viestejä, mutta otamme mielellämme vastaan niitä enemmänkin, joko tänne kommentteihin tai suoraan meidän instagram-tileillemme @miamikela & @kanervaahonala <3 Toivomme että olet viihtynyt Mamma Mian parissa yhtä hyvin kuin me, ja haluat seurata meitä jatkossakin. Niinkuin kaikki varmasti osaatte aavistaakin, Mian ja minun yhteistyö ja ystävyys ei suinkaan tähän jää, vaan matka kohti uusia haasteita on vasta alkamassa.

9eps7.jpg

En osaa sanoin kuvailla miten ylpeä olen Miasta, siitä miten reipas hän on ollut raskauden ajan, miten urheasti hän hoiti synnytyksen kuin konkari, ja miten hienosti hän hoitaa pientä poikaansa vasta alle viikon tuttavuuden jälkeen. Mian asenne on aina ollut treeneihin (ja elämään muutenkin) sellainen, että jos jotain ei heti osata niin se opetellaan - pian! Näin on myös käynyt Mamma Mian kanssa. Uskon että äitiys tulee luonnostaan, mutta oikealla asenteella voi varmasti prosessia nopeuttaa.

Tuntui hassulta kun eilen suljin oven kuvausten päätyttyä ja sanoin heipat Mialle ja kuvaajalle ja tajusin että tämä oli oikeastikin nyt tässä. Vaikka tulen varmasti näkemään Mian heti tänään, ei se ole sama asia. Yksi ovi on sulkeutunut, onneksi toinen on jo raollaan..

KIITOS! <3

- Kanerva aka Kaneli-täti

Katso Mamma Mian viimeinen jakso   täältä!

Katso Mamma Mian viimeinen jakso täältä!

Treenin rinnalle riittävästi kehonhuoltoa

Treenin lisäksi kehonhuolto on tärkeää raskausaikana, sillä kehossa tapahtuvat muutokset saattavat aiheuttaa kipuja ja jumeja kroppaan. Esimerkiksi lantion ja nivusten alueella tapahtuu paljon rakenteellisia  muutoksiaa, mikä aiheuttaa mm. alaselkäkipuja ja lonkankoukistajan kireyttä, Mia on kuvaillut tätä tunnetta loppuraskauden aikana tukkoisuudeksi lantion alueella ja siihen sopii hyvin avaavat liikkeet kuten tämä Iltalehden Ilonaan kuvatun liikkuvuustreenin ensimmäinen liike Spiderman rintarangan avauksella. Voit katsoa koko videon täältä!

Hyviä apuvälineitä kehon huoltoon ovat mm. foam roller, eli tuttavallisemmin putkirulla, sekä kova lacrosse-pallo, jonka saa hyvin korvattua kotioloissa myös tennispallolla. Molempia voit käyttää lähes mihin tahansa kehon osaan, mutta rullalla on toki helpompi käydä läpi isompia lihaksia ja yleisiä jännitystiloja, kun taas pallolla saa paremmin keskityttyä lihasten solmukohtiin ja lihaskalvoihin.

Aloita jalkojen rullaaminen pohkeista, rullaa jokaista kohtaa 10-20 kertaa. Lisää painetta alhaalta ylöspäin ja kevennä paine aina toiseen suuntaan. Rullaa pohkeiden jälkeen takareidet, sitten pakarat yksi kerrallaan. Voit istua vinosti rullattavan pakaran päällä ja nostaa saman jalan nilkan toisen polven päälle niin että saat rullattavalle pakaralle kunnolla painetta. Tähän sopii hyvin myös pallo. Etureisien rullaaminen voi raskausmahan kanssa olla haastavaa, mutta mikäli löydät mukavan asennon voit rullata jalat vastaavasti myös etupuolelta.

Yläselän rullailu on ihanan tuntuista (ihana tässä suhteellinen käsite! ;) ), voit aloittaa kuitenkin varovaisesti alaselästä ja siirtyä pikkuhiljaa ylemmäs aina niskaan saakka. Lopuksi voit tehdä varovaisesti taaksetaivutuksia rulla lapojen alla. Yläselän ja hartioiden solmukohtien availuun sopii pallo mainiosti, aseta pallo oikeaan kohtaan ja asetu sen päälle makaamaan. Tuntumaa saat vahvistettua liikuttamalla kättä laajassa ympyrässä tai rauhallisella ylös-alas -liikkeellä.

Jalkapohjat keräävät paljon jännitystä, käytä palloa jalkapohjan rullailuun. Käy huolella läpi päkiä, jalan kaari ja kantapää, pyörittele joka kohtaa n. 30 sekuntia ja vaihda jalkaa. Toista tämä pari kertaa. Voit testata takaketjun liikkuvuutta eteen ja alas taivutuksella ennen ja jälkeen jalkapohjien availun, voin lähes taata että saat tällä helpolla kikalla lisää liikkuvuutta takaketjuun ;)

Nyt kaikki palloilemaan ja rullailemaan! Katso kehonhuoltotuokio ja Mamma Mian 8. jakso täältä!

Vitamiinin tarve raskausaikana, purkista vai lautaselta?

Vitamiinien tarve on raskausaikana jopa suurempi kuin ennen raskautta. Erityisesti foolihapon, kalsiumin, d-vitamiinin ja raudan saannista on pidettävä huolta. Myös omega-3 on tärkeää sekä odottavalle äidille että sikiölle, mutta on huomioitava että kalanmaksaöljyä ei kannata käyttää sen sisältämän A-vitamiinin takia, vaan kannattaa valita laadukas kalaöljy. Monipuolinen ruokavalio takaa tietenkin melko hyvin eri vitamiinien saantia, mutta sen tueksi kannattaa muutama purkki ottaa käsille.

Omega-3
Omega-3-rasvahapporyhmä koostuu ihmiselle välttämättömistä rasvahapoista. Hapot ovat erityisen tärkeitä raskausaikana, sillä kehittyvä sikiö tarvitsee äidin kehossa muodostuvien rasvahappojen lisäksi äidin ravinnon mukana tulevia rasvahappoja. Hyviä omega-3 lähteitä ravinnossa ovat monet siemenet ja pähkinät, kananmunat, oliiviöljy ja rasvainen kala. Nämä edellämainitut auttavat myös d-vitamiinia imeytymään paremmin.
Omega-3 rasvahapot vaikuttavat veren hyytymiseen, joten varsinkin lisäravinnevalmisteiden käyttö on syytä lopettaa 2-4 viikkoa ennen laskettua aikaa.

D-vitamiini
Raskausaikana D-vitamiinin tarve kasvaa. D-vitamiiniannosta ei kovin helposti saa ravinnosta täyteen, etenkään raskausaikana, sillä sen hyvä lähde maksa on taasen kiellettyjen listalla, ja toinen lähde eli auringonvalo on myös hieman kortilla Suomessa etenkin talviaikaan, joten tämä kannattaa ehdottomasti ottaa purkista. D-vitamiini on oleellinen kalsiumin imeytymisen kannalta.

D-vitamiini kannattaa ehdottomasti ottaa lisänä purkista, sen riittävä saanti on raskausaikana ja etenkin Suomen olosuhteissa muuten vaikeaa. Kotimaisen Puhdas + merkin lisäravinteet ovat säilöntä- ja täyteaineettomia, löydät ne luontaistuotekaupoista tai   verkkokaupasta!

D-vitamiini kannattaa ehdottomasti ottaa lisänä purkista, sen riittävä saanti on raskausaikana ja etenkin Suomen olosuhteissa muuten vaikeaa. Kotimaisen Puhdas + merkin lisäravinteet ovat säilöntä- ja täyteaineettomia, löydät ne luontaistuotekaupoista tai verkkokaupasta!

Kalsium
Sikiö tarvitsee kalsiumia luuston ja hampaiden kasvamiseen. Jos äidin ruokavaliosta ei liikene kalsiumia, se sisältää riskin äidille. Äiti nimittäin silloin luovuttaa omasta luustostaan kalsiumia sikiölle, jolloin odottaja itse saattaa myöhemmin kohdata luusto-ongelmia. Kalsiumia saa hyvin vihreistä vihanneksista, siemenistä ja pavuista. Maidon kalsium estää raudan imeytymistä, joten se ei ole ihanteellinen kalsiumin lähde.

Rauta
Raudan imeytymisessä on suuria yksilöllisiä eroja. Tarkkaa raskausajan saantisuositusta ei ole olemassa, mutta selvää on, että raudan saantia on hyvä lisätä raskausaikana. Rauta-arvoja on hyvä mitata raskauden aikana sillä ne saattavat vaihdella runsaastikin. Hyviä raudan lähteitä ruokavaliossa ovat lihan lisäksi useat siemenet, palkokasvit, kikherneet, pinaatti ja tumma suklaa. Kasviperäisen raudan imeytyminen riippuu vahvasti C-vitamiinin saannista. Myös kahvi ja tee estävät tämän imeytymistä, joten niiden nauttiminen kannattaa ajoittaa ruokailuista erilleen.

C-vitamiini
C-vitamiini tukee mm. luustoa ja hampaita, sekä vahvistaa vastustuskykyä ja kollageenin tuotantoa, joten sen saantia ei kannata unohtaa. Se on kuitenkin suhteellisen helppo saada ravinnosta, kaaleissa, pinaatissa, sitrushedelmissä ja marjoista mustaherukassa ja tyrnimarjassa sitä on runsaasti. C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joten kun muistaa juoda riittävästi vettä päivän aikana, niin mahdollinen liian suuri annostus kyllä poistuu kehosta luonnollisin keinoin.

Sinkki
Sinkillä on paljon tärkeitä tehtäviä elimistön vastustuskyvyn parantamisessa. Sinkin vaikutukset näkyvät myös sellaisten hormonien, kuten insuliinin, kasvuhormonin ja testosteronin aineenvaihdunnassa. Sinkki vaikuttaa elimistön suojapintojen, kuten ihon, suoliston nukkapinnan ja keuhkojen pintasolukon uudistumiseen, mutta yliannostettuna se saattaa estää raudan imeytymistä joten annostuksen kanssa kannattaa olla tarkkana. Sinkki auttaa myös A-vitamiinin ja B-vitamiineihin kuuluvan foolihapon aineenvaihduntaa sekä toimii antioksidanttisuojaa lisäävien entsyymien kautta.

Foolihappo
Elimistö tarvitsee foolihappoa erityisesti punasolujen lisääntymiseen ja uusiutumiseen, ja sillä on rooli myös muiden solujen rakentumisessa. Onkin ilmeistä, että raskausaikana foolihapon tarve kasvaa huomattavasti. Ravinnossa foolihappo on nimeltään folaatti, ja sen synteettinen muoto foolihappo on versio B-9 vitamiinista. Parhaita folaatin lähteitä ravinnossa ovat kananmunan keltuainen, palkokasvit, pinaatti ja parsakaali.

Maitohappobakteerit ja boulardii
Raskauden aikana odottavan äidin vastustuskyky laskee, joten sen tueksi kannattaa ottaa käyttöön maitohappobakteerit. Niitä löytyy paljon erilaisia eri käyttötarpeisiin. Boulardii on hyvänlaatuinen hiiva, joka suojaa ja korjaa suolen seinämiä, jolloin maitohappobakteerit pääsevät toimimaan tehokkaammin.

Tässä tehokolmikko flunssakaudelle vastustuskykyä parantamaan. Katso koko Mamma Mian 8. jakso   täältä!

Tässä tehokolmikko flunssakaudelle vastustuskykyä parantamaan.
Katso koko Mamma Mian 8. jakso täältä!

Ihana tyttöjen hemmotteluilta eli Tata Harper Master Class

Koska Mian treenin määrää on pitänyt vähentää näin raskauden loppuvaiheessa ja aikaa muihin aktiviteetteihin on tästä syystä jäänyt enemmän niin päätin järjestää Mialle hemmotteluillan, ja samalla mahdollisuuden viettää aikaa vauvakonkareiden Ninja-siskon ja nuoruudenystävä Marian kanssa. Kummallakin heistä on kaksi lasta, joten he osaavat vastata moniin sellaisiin kysymyksiin joista minulla ei ole mitään käsitystä. Taputtelin itseäni olalle tästä nerokkaasta ideasta kun puhe kääntyi synnytyskipuihin ja lääkitykseen kun sain näin hyvin ulkoistettua tämän, itsellä kun ei ollut keskusteluun paljoa annettavaa.

Tatapurkit2.jpg

 

Pääsimme Naturelleen Tata Harper -merkin Master Class iltaan, jossa jokainen saa tehdä itselleen kasvohoidon Tata Harperin ylellisillä ihonhoitotuotteilla, nauttien samalla kuplajuomaa lasillisen tai pari. Tai kivennäisvettä johon joidenkin oli tyydyttävä ;) 

Tatapurkit1.jpg

Mia ja Ninja todellakin ovat samasta puusta veistettyjä. Loistavat tähtisilmät ja leveääkin leveämpi hymy taitavat periytyä myös Ninjan Vida-tyttärelle.

Maria ja ihana Vida &lt;3

Maria ja ihana Vida <3

Meitä oli opastamassa ihana Iris, joka on siis Naturellen vakiohenkilökuntaa, käy ihmeessä kysymässä Irikseltä mikäli sinulla on jotain kysymyksiä ihon hoitoon tai luonnonkosmetiikkaan liittyen. Ilta sujui naurun, ylellisten kasvoöljyjen ja huumaavantuoksuisten eteeristen öljyjen lomassa nopeasti, ja poistuimmen kaikki Naturellesta kasvot loistaen ja hymy korvissa. Mikäli tällainen ilta omalla kaveriporukalla kiinnostaa niin kysäise ihmeessä Naturellesta, uskon että konsepti sopii loistavasti synttäreihin, polttareihin, babyshowereihin tai muuten vain hemmottelun tarpeeseen.

Kun iho näyttää ja tuntuu puhdistuksen jälkeen tältä ei siihen halua laittaa mitään meikkiä. Laiskalle meikkaajalle täydellinen ratkaisu ;)

Kun iho näyttää ja tuntuu puhdistuksen jälkeen tältä ei siihen halua laittaa mitään meikkiä. Laiskalle meikkaajalle täydellinen ratkaisu ;)

Tyttöjenillassa oli mukana tietysti myös Nella the Dog &lt;3  Katso koko Mamma Mian 7. jakso   täältä!

Tyttöjenillassa oli mukana tietysti myös Nella the Dog <3

Katso koko Mamma Mian 7. jakso täältä!

Luomua sisäisesti ja ulkoisesti, eli miksi valitsen luonnonkosmetiikan?

Minut tuntevat tietävät että suosin ruoan raaka-aineina aina luomua kun se on mahdollista ja myös kohtuullisen hintaista. Toki tässäkin saatan tehdä valinnan että jätän jonkun tuotteen ostamatta mikäli hinta ei luomuvaihtoehdolle ole järkevä. Olen jättänyt lihansyönnin osin terveydellisistä, mutta myös eettisistä syistä. Tämän vuoksi olen vaihtanut myös kosmetiikkani pääosin luonnollisiin vaihtoehtoihin. Olen aiemmin käyttänyt hieman edullisempaa luonnonkosmetiikkasarjaa ihonhoidossani, mutta kun luonnonkosmetiikan karkkikauppa Naturelle tarjosi minulle mahdollisuuden tutustua äärimmäisen ylelliseen Tata Harper -tuotesarjaan en epäröinyt kääntää kelkkaani. 

Tata Harperin tuotteiden purnukat ovat ihanan ylellisen näköisiä ja tuntuisia, ja niiden vihreä väri muistuttaa eettisistä valinnoista &lt;3

Tata Harperin tuotteiden purnukat ovat ihanan ylellisen näköisiä ja tuntuisia, ja niiden vihreä väri muistuttaa eettisistä valinnoista <3

Omat syyni sille miksi haluan käyttää luonnonkosmetiikkaa ovat seuraavat:

1. Luonnonkosmetiikassa ei saa käyttää eläinkokeita. Tämä tuskin kaipaa lisäselityksiä, aihe on minulle erittäin lähellä sydäntä <3

2. Luonnonkosmetiikkaa käyttämällä altistut vähemmän synteettisille kemikaaleille ja voit välttyä mm. säilytysaineiden aiheuttamilta yliherkkyyksiltä.

3. Ihoni on etenkin talvella erittäin kuiva ja luonnonkosmetiikassa käytettävät kylmäpuristetut kasviöljyt imeytyvät hyvin ja kosteuttavat tehokkaasti.

4. Luonnonkosmetiikan valmistuksessa luontoa pyritään säästämään mahdollisimman paljon, vähentämällä pakkausmateriaalit minimiin ja käyttämällä niissä mahdollisimman paljon kierrätettäviä materiaaleja.

5. Luonnonkosmetiikassa ei saa tietystikään käyttää myöskään synteettisiä hajusteita, nautin suunnattomasti tuotteiden raikkaista ja luonnollisista tuoksuista.

Olen ollut erittäin laiska ihonhoitaja aina, mutta ylelliset tuotteet saavat minut nykyään jo odottamaan kasvojen puhdistusta. Oma helppo ihonhoitorituaalini syntyi näistä kolmesta tuotteesta, puhdistusaineet Tata Harperilta ja kosteusvoide toiselta lempimerkiltäni Juice Beautylta.

Tässä siis tämä tehokolmikko:

1. Nourishing Oil Cleanserlevitän tätä ensimmäisenä kasvojeni ja kaulan iholle ja hieron jonkun aikaa jotta tuote imeytyy kunnolla. Toisinaan käytän tätä ainoana puhdistustuotteena mikäli en ole käyttänyt meikkiä ja haluan tehdä lempeän pikapuhdistuksen. Saatan antaa tuotteen imeytyä ja pidän sen kasvoilla suihkussakäynnin ajan ja pesen vasta loppuvaiheessa sen vedellä pois. Mikäli käytän molempia puhdistustuotteita jätän öljypuhdistuksen kasvoille ja levitän seuraavan tuotteen sen päälle.

2. Regenarating Cleanser -  tällä puhdistan ihoni kunnolla kun olen käyttänyt meikkiä tai jos ihoni tuntuu erityisen pintakuivalta sillä tämä kuorii ihoa kevyesti. Jätän yleensä öljypuhdistusaineen iholle kun levitän tämän, hieron ja levitän huolella ja pesen sitten molemmat tuotteet pois samalla

3. Stem Cellular Anti-Wrinkle Moisturizer on ihanan kevyt, raikkaan tuoksuinen ja silti tehokkaasti kosteuttava ja hyvin imeytyvä voide. Olen vihdoin 34 vuoden kypsässä iässä hyväksynyt sen että minun kuuluu jo käyttää ikääntyvän ihon tuotteita ja ihastuin tässä ensimmäisenä sen välittömästi kiinteyttävään lopputulokseen ja ihanaan tuoksuun.

Tässä ihoni lempeästi puhdistettuna ja tehokkaasti kosteutettuna, iän ja naurun tuomine pienine ryppyineen!

Tässä ihoni lempeästi puhdistettuna ja tehokkaasti kosteutettuna, iän ja naurun tuomine pienine ryppyineen!

Mamma Mian tulevissa jaksoissa perehdymme lisää luonnonkosmetiikan ihanaan maailmaan, kurkkaa täältä mitkä puhdistustuotteet valikoituivat Mian nassulle!