Auringonpalvontaa järkevästi

Rakastan aurinkoa ja lämpöä. En ole tainnut sanoa koskaan että missään olisi liian kuuma, aktiviteetit tosin täytyy sovittaa lämpöasteisiin sopiviksi, niinkuin esimerkiksi viime kesänä Sisilian lomallamme. Päiväaikaan lojuimme varjossa ihanien pikkuravintoloiden terasseilla aperitiiveja ja naposteltavia nautiskellen sillä lämpömittari läheni 40 astetta ja vilvoittavaa uintimahdollisuutta ei ollut. Nyt Thaimaan lomallani halusin viettää reilusti aikaa ulkona valoisaan aikaan, sillä se antaa minulle niin paljon energiaa että tunnen itseni kuin eri ihmiseksi kun saan päivittäisen aurinkoannokseni. Tosin lämpöasteetkin kipusivat enintään 33 ja merituuli vilvoitti ihanasti joten auringosta ja lämmöstä oli myös helppo nauttia.

suncream1.jpg

Olen nykyään kuitenkin erittäin järkevä auringonottaja, ja siinä missä ennen grillasin ihoani tuntikausia ilman aurinkorasvaa, huolehdin nykyään säännöllisestä aurinkosuojan lisäämisestä ja vietän maltillisia aikoja auringossa. Kasvoilla pidän aina isoja suojakertoimia, vartalolle 10-20 luokkaa sillä kunhan muistan levittää rasvan huolellisesti on ihoni helppo, ruskettuu nopeasti ja palaa aniharvoin.

Käytän jo toista vuotta aurinkolomallani Puhdas+ -sarjan aurinkotuotteita ja ne sopivat minulle loistavasti. Tuotteet sisältävät kollageenia, eli ne kiinteyttävät ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti, sekä tyrnimarjaa, joka on ihon luonnollinen aurinkosuoja. SPF 22 on koostumukseltaan paksumpi ja tulee pumppupullossa, sen levitän ennen altaalle tai rantaan menoa ja suihkepullossa olevan SPF 12 pidän mukana, sitä on helppo lisäillä uimisen ja hikoilun jälkeen. 

suncream2.jpg

Lomastani on nyt kaksi viikkoa, jäljellä on ihanat kuvat, hälvenevät rusketusrajat ja onneksi vielä energinen olo, mutta silti on paaaaaljon uusia lomia jo suunnitteilla!